Posao

Vratio se iz Njemačke jer nema za jaknu? 30 godina sam ovdje, medicinari se ne vraćaju

Poslodavac mu je rekao da će imati 2000€ plaću, ali bruto. I to na kraju dođe na 1400€ netto.

‘Povratak razočaranih: U Njemačkoj mu snizili status i dali 600 eura manju plaću’. Čitam ovaj članak kojeg su objavili skoro svi hrvatski portali. Pa opet čitam. Pa još jednom. I ne razumijem ga. Ne razumijem gospodina koji se vratio, ne razumijem gospođu iz HKMS-a i ne razumijem novinare za koje je taj članak toliko zanimljiv.

 
‘Skresali’ mu plaću jer ne razumije njemački

Vidim da je gospodin ‘medicinski brat’ ostao samo par dana, ali je primijetio da je varka, da su mu skresali plaću za 600€. I naravno da su mu skresali jer kaže da jako dobro priča njemački, ali izgleda da ga ne razumije. Poslodavac mu je rekao da će imati 2000€ plaću, ali bruto. I to na kraju dođe na 1400€ netto. Jer 2000€ netto plaću ne dobije niti priznata medicinska sestra, samica, sa noćnim radom, dodacima i drugim pogodnostima. Ali izgleda da je gospodin toga bio vrijedan. I naravno, nije prihvatio takvu plaću, jer njemu je važno da može platiti kredit za auto. I, naravno, kupiti si jako dobru zimsku jaknu, a pored ove plaće to neće biti u mogućnosti.

Što mu se ne prizna škola, nego samo ima status kao pomoćnik, nije krivica Njemačke nego Lijepe naše. Čak nije krivica niti Komore, nego naših dragih političara, koji su bez prigovora taj europski zakon prihvatili. A kao drugo, gdje je problem? Da želi u Njemačkoj raditi, i da počne kao pomoćnik, i napravi kroz koji mjesec to priznanje, smatram da ne bi imao problema, pošto dobro govori jezik (jedino ga ne razumije).

Kontakt

Molimo da saopćenja za javnost, vijesti i dojave šaljete na redakcijsku email adresu.

redakcija@cik.ba.

+387 60 328 7664 viber broj

Marketing

Na vaš zahtjev, bilo telefonski ili emailom, u najkraćem mogućem roku dostavljamo vam odgovarajuće ponude za željenu poziciju bannera.

Saopćenje za javnost

Sadržaji objavljeni na internet portalu CIK.ba mogu se prenositi samo uz obavezu navođenja izvora. Iza zadnje rečenice prenesenog ili citiranog teksta postaviti "hyperlink" vezu na članak u obliku (CIK.ba).
To Top

Vratio se iz Njemačke jer nema za jaknu? 30 godina sam ovdje, medicinari se ne vraćaju

--