(VIDEO) Stravičan snimak nedugo poslije nesreće u Novom Travniku

0
8950
Nesreća Novi Travnik
Nesreća Novi Travnik

Azra Hajrić i njena 9-godišnja Alma na mjestu ostale mrtve, dok je dvoje povrijeđene djece prebačeno na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, a jedno u bolnicu u Travnik

U tragediji kakvu Novi Travnik ne pamti Azra Hajrić i njeno dijete poginuli su, dok je još troje djece povrijeđeno nakon što je na njih sinoć oko 21.30 sati automobilom marke Opel Astra u strogom centru grada naletio 34-godišnji Nermin Rustempašić, piše cik.ba

Prema još nepotvrđenim informacijama, majka Azra i 9-godišnja djevojčica Alma na mjestu su ostale mrtve, dok su nakon izuzetno brze reakcije službenika novotravničke Hitne službe sve povrijeđene prevezli u bolnicu u Travnik, odakle je, nakon obrade, dvoje djece poslano u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Očevici koji su pomogli službenicima Hitne pomoći šokirani su, kažu da od šoka nisu uspjeli vidjeti niti je li vozač pješake udario na trotoaru ili na pješačkom prijelazu.

– Sve se odigralo tako brzo. Sa ženom sam ulazio u zgradu kad je brat zavikao: “Ne vodi djecu iz zgrade”. Kad sam vidio, noge su mi se odsjekle, samo sam bespomoćno stajao, nisam mogao ni pritrčati i pomoći, dok je brat pomagao povrijeđenoj djeci – kazao nam je Novotravničanin, koji je svjedočio događaju.

VIDEO JE UKLONJEN SA SERVERA JER KRŠI PRAVILA.