OTVORENE KUTIJE: U Novom Gradu otkrivena krađa glasova u korist Šefika Džaferovića

1
3661
Izborna krađa
Izborna krađa

Nakon što je sinoć oko 22 sata posmatračima dozvoljeno da učestvuju u ponovnom brojanju glasova, a što je odlučio CIK, kako je potvrđeno, uočene su brojne nepravilnosti.

Naime, na otvorenih 55 kutija, iz kojih su ponovo brojani glasovi, posmatrači iz SDP-a, SBB-a i Naroda i pravde uočili su brojne nepravilnosti, pogotovo u dijelu koji se odnosi na glasanje za Predsjedništvo BiH.

Tu su posmatrači uočili da su pojedinim članovima dodavani glasovi, poput kandidatu za bošnjačkog člana Predsjedništva Šefiku Džaferoviću.

Denis Bećirović je nakon prvog brojanja imao 97, a nakon sinoćnjeg 98 glasova. Šefik Džaferović je nakon prvog brojanja imao 135, a sada 76 glasova, dok je Fahrudin Radončić nakon prvog brojanja imao 33, a sada 39 glasova.

Inače, brojanje će se nastaviti danas.

Ovo je samo dokaz zbog čega su brojni posmatrači sinoć upozoravali i tražili da im se dozvoli ponovno brojanje kako bi spriječili mućke i štimanje glasova pojedinim kandidatima.

Podijeli
  • 585
    Shares
avatar
1 Komentirane teme
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najrelevantniji komentar
Najpopularniji komentar
1 Autori komentara
Mujo Nedavni autori komentara
  Pretplata  
najnovije najstarije najpopularnije
Obavijesti me o
Mujo
Gost
Mujo

To ako se zove Drzava i Demokratija ija sam sa Marsa. Pao. Toje nedopustivo. Narod treba ih sviju Smaknuti i zato je Bakir ubrzano objavio pobjedu. Zalost tuga i Ond se pitate za sto Narod Bjezi iz Bosne.. Ma fuj to nije okej.