Film Venom 2018: Otrov film sa prevodom online

0
100
Film Venom 2018: Otrov film sa prevodom online
Film Venom 2018: Otrov film sa prevodom online

Otrov je 2018 američki superherojski film baziran na Marvel Comics a istog imena , u produkciji Columbia Pictures u suradnji sa Marvel [5] i Tencent slike . Distribuiran od Sony Pictures Releasing , to je prvi film u Sonyovom Marvel Universe, dopunjujući Marvel Cinematic Universe (MCU). [a] Režija Ruben Fleischer iz scenarija Scott Rosenberg , Jeff Pinkner i Kelly Marcel ,igra Tom Hardy kaoEddie Brock / Venom , zajedno sa Michelle Williams , Riz Ahmed , Scott Haze i Reid Scott . U Venomu , novinar Brock dobija veliku snagu nakon što je vezan za vanzemaljskog simbioeta čija vrsta planira da napadne Zemlju.

Sony je počeo da razvija film Venom nakon što je lik napravio svoj filmski debi u Spider-Man 3 (2007). Posle različitih iteracija, rad na novoj verziji počeo je u martu 2017. godine, sa namerom da započne novi zajednički univerzum sa likovima Marvela kojima Sony poseduje filmska prava; Rosenberg i Pinkner su pisali, a Fleischer i Hardy su dodali u maju 2017. Glavna fotografija počela je u oktobru 2017. godine u Atlanti , Njujorku i San Francisku .

Venom je premijerno prikazan u Los Angelesu 1. oktobra 2018. godine i bio je teatralno objavljen u Sjedinjenim Američkim Državama 5. oktobra 2018. godine. Film je uglavnom dobio negativne kritike od kritičara za svoj scenario i nekonzistentan ton, mada su neki pohvalili performans Hardy-ja. Uprkos tome, ostvario je više od 822 miliona dolara prihoda širom svijeta, postajući peti film sa najvišom zaradom od 2018. godine.

Istražujući prostor za nove životne svijetove, sonda koja pripada Life Foundation , bioinžinjerijska korporacija, otkriva kometu koja je pokrivena simbioznim oblicima života . Donose četiri uzorka nazad na Zemlju, ali jedan bježi i uzrokuje  da se brod slomi u Maleziji . Životna fondacija oporavlja ostale tri i prebacuje ih u svoj istraživački objekat u San Francisku , gde CEO Carlton Drake saznaje da simbioti ne mogu preživjeti bez hostova koji dišu kiseonikom, koji često fatalno odbacuju simbiozu. Istraživački novinar Eddie Brock čita o Drakeovim ljudskim suđenjima u tajnom dokumentu u posjedu njegove verenice Anne Weying, advokat koji je učestvovao u pripremi odbrane tužbe za Životnu fondaciju. Brock se suočava sa Drakeom, što dovodi Brock i Weying da izgube posao. Shodno tome, Vajding završava njihov odnos.

Šest meseci kasnije, Drak se približava postizanju uspešne simbioze. Brocku se obratila Dora Skirth, jedan od Drakeovih naučnika koja se ne slaže s njegovim metodama i želi da pomogne Brocku da ga izloži. Ona pomaže Brocku da uđe u istraživački objekat da traži dokaze, a saznaje da je poznanik njegove, beskućnice Marie, postao jedan od Drakeovih ispitnih subjekata. Brok pokušava spasiti Mariju, ali ona napada njega, ostavljajući je mrtvu. Brok bježi, ali uskoro počinje da pokazuje čudne simptome i izlazi na Weing for help. Njen novi momak, dr Dan Lewis, ispituje Broka i otkriva simbiozu. U međuvremenu, Drake izvrši Skirth zbog svoje izdaje tako što je izložio preostalom zarobljenom simbotu, što na kraju umire.

Uzimajući sklonište van grada, simbiot komunicira sa Brockom i uvodi se kao Venom . Ona objašnjava da je kometa invazivne sile u potrazi za novim svetovima u kojima simbiote mogu posjedovati i gnati stanovnike. Venom nudi rezervu Brock-u ako on pomogne simbiozima da postignu svoj cilj, a Brock uskoro dolazi da uživa u nadčovječnim atributima koje mu simbiot daje. Brock prelazi na svoje staro radno mjesto kako bi se uverio u Drejkove zločine, ali je okružen SWAT-om oficirima na izlazu i ponovo se transformišu kako bi pobjegli. Očekujući svedoke ove transformacije i Brock-a vrati u Lewisovu kancelariju, gde Brocku otkrivaju da simbiot polako truli svoje unutrašnje organe. Brock takođe priznaje da simbiot ima dvije slabosti: visoki zvuk i vatru. Iako simbiot tvrdi da je oštećenje organa korektivni deo njihove simbioze, Weying koristi MRI mašinu da slabi symbiote dovoljno dugo da se Brock odvoji od nje.

U međuvremenu, četvrti simbiot, Riot, napreduje iz Malezije u San Francisko skokom od tela do tela. Povezuje se sa Drejkom, koji se slaže da preuzme Riot u sondi životne fondacije kako bi sakupio ostale simbioite i dovezao ih na Zemlju. Venom oštećuje sondu dok ona uzleti, uzrokujući da eksplodira i ubije i Riot i Drake. Ono što veruje da Brock više nije vezan za Venom nakon toga, i da je i simbiot umro u eksploziji. Međutim, i dalje su tajno vezani i postavljeni da zaštite grad ubijajući kriminalce.

Brock se takođe vraća u novinarstvo, a na sceni srednje klase poziva ga da intervjuiše zatvoreni serijski ubica Cletus Kasady , koji obećava “masakr” ako i kada pobjegne.

Link za gledanje