Vijesti

Njemačka ili Švicarska: gdje je bolje?

njemacka ili svicarska

Njemačka je četvrta zemlja svijeta po kvaliteti života za iseljenike, a Švicarska prva! Dok je Švicarska ekonomski jača od Njemačke, iseljenici smatraju da je djecu ljepše odgajati u Njemačkoj. Iskustvo življenja – sigurnost, stabilnost – na strani su Švicarske. No, ne u svim segmentima jer Švicarska je i jako skupa.

Svi se trude ‘šprehati’

Njemačka je sigurna i stabilna destinacija za iseljenike, posebno one koji žele u inozemstvu odgojiti djecu. Čak 87% iseljenika zadovoljno je stanjem njemačke ekonomije (globalni prosjek je 62%). Osam od deset iseljenika kažu da je sigurnije odgajati djecu u Njemačkoj nego u njihovoj domovini.

 

Švicarska – kvaliteta se plaća

Jednak broj iseljenika u Švicarsku zadovoljan je stanjem ekonomije kao i u Njemačkoj (87%). Četvrtina njih godišnje zarađuje više od 200.000 dolara. No i život je skup: cijena življenja je mnogo viša nego u njihovim domovinama. 84% iseljenika više troši na namirnice, 78% na zdravlje, 77% na smještaj nego prije.

Zaključak
Odgovor na pitanje gdje je bolje najbolje ćete dati Vi koji živite u jednoj od ovih zemalja, a imali ste prilike živjeti i u drugoj. Stvar je, osim objektivnih pokazatelja, u velikom dijelu i subjektivne naravi. Dok će netko zaluđen skijanjem smatrati da je Švicarska najbolja zemlja na svijetu zbog predivnih Alpa, oni kojima je važno biti prihvaćen na poslu bit će mnogo sretniji u Njemačkoj. Važno je iz iskustva života u inozemstvu izvući maksimum, gdje god bili.

Kontakt

Molimo da saopćenja za javnost, vijesti i dojave šaljete na redakcijsku email adresu.

redakcija@cik.ba.

+387 60 328 7664 viber broj

Marketing

Na vaš zahtjev, bilo telefonski ili emailom, u najkraćem mogućem roku dostavljamo vam odgovarajuće ponude za željenu poziciju bannera.

Saopćenje za javnost

Sadržaji objavljeni na internet portalu CIK.ba mogu se prenositi samo uz obavezu navođenja izvora. Iza zadnje rečenice prenesenog ili citiranog teksta postaviti "hyperlink" vezu na članak u obliku (CIK.ba).
To Top

Njemačka ili Švicarska: gdje je bolje?

--