Meksičke serije sa prevodom online, lista TOP 3 najboljih

0
21
meksičke serije sa prevodom
meksičke serije sa prevodom

PRIJE nego su domaće televizije poharale turske serije, popularne su bile meksičke serije. Znao se red, poslije podnevnog dnevnika cijela bi se obitelj skupila oko televizora kako bi popratili najnovije pustolovine Esmeralde ili Marisol.

U to smo vrijeme bolje znali španjolski nego engleski, a neki od nas su svoje prve ideje o romantici dobili upravo iz sapunica.

Otimačica / link za gledanje

Paulina i Paola (Gabriela Spanic) dvije su žene identične vanjštine, no različite naravi. Suočene s vlastitom sudbinom Paulina i Paula shvaćaju koliko su ustvari povezane… Paola Bracho je tašta i sebična žena , udana za bogataša Carlosa Daniela koji je slijepo zaljubljen u svoju ženu. Paoli je njezina obitelj dosadna, no zbog financijske sigurnosti ne želi se razvesti od Carlos Daniela. Često ima vanbračne izlete te uživa sa svojim ljubavnikom koji joj pruža uzbuđenje i ljubav. Na jednom od svojih putovanja slučajno sretne Paulinu te shvati kako imaju identični fizički izgled. Paulina je siromašna i skromna djevojka koja radi u restoranu. Paola dolazi na zanimljivu ideju, ona od Pauline odluči stvoriti sebe što će joj dati mogućnost da godinu dana putuje sa svojim ljubavnikom. Paulina odbije Paolin prijedlog, no manipulatorica ucijeni djevojku koja mora pristati na varku. Nakon što dođe u kuću obitelji Bracho Paulina vodi borbu s Paolinim suprugom Carlosom Danielom koji ne može shvatiti zašto ne želi spavati s njim. Kako prolazi vrijeme Paulina poboljšava situaciju u kući Bracho. Djeca je obožavaju, a posao u tvrtki počinje cvjetati. Jedini kojeg nije osvojila je njezin suprug Carlos Daniel, no čini se pak kako je upravo on osvojio srce ove ‘Otimačice’…

Ovo je bila posljednja uloga glumice Libertad Lamarque koja je utjelovila lik Abuele Piedad Bracho. Za scenu tučnjave, koja je bila prezahtjevna za snimanje, jer se isti lik trebao boriti sam protiv sebe, producenti su angažirali sestru blizanku Gabriele Spanic, Danielu. U Meksiku ova je serija imala nadimak ‘kraljica gledanosti’. Serija je dobila i svoj nastavak ‘Más Alla De La Usurpadora’ u kojem se radnja odvija godinu dana nakon završetka originala. Jednu od sporednih uloga u seriji odigrao je tadašnji suprug Gabriele Spanic, Miguel de Leon. Invalidska kolica, koja je Paula Bracho koristila u seriji, glumica Spanic je darovala u humanitarne svrhe. Serija je emitirana u 120 zemalja. Jedna od negativki u seriji ‘Otimačica’ popularna Chantal Andere nedavno je objavila sretnu vijest kako će drugi put postati majka. Gabriela Spanic i Fernando Colunga zajedno su ponovno stali pred kamere u seriji ‘Gospodarica tvog srca’ u kojoj je glumica tumačila glavnu negativku.

Paulina (Gabriela Spanic)
Mlada i lijepa jednostavna djevojka. Skromnog je podrijetla. Paola promijeni njezin izgled te je ucijeni da zauzme njezino mjesto u kući Bracho.

Paola (Gabriela Spanic)
Prelijepa, elegantna i odlučna žena. No unatoč tome nema srca, uvrnuta je i zla. Paola je obrazovana i inteligentna žena koja nije zadovoljna svojim životom.

Carlos Daniel (Fernando Colunga)
Carlos Danielom je oduvijek manipulirala njegova žena Paola. Iznenadi ga promjena kada Paulina dođe živjeti u njegovu kuću. Carlos Daniel je dobroćudan i uspješan čovjek.

Estefania (Chantal Andere)
Mlađa sestra Carlosa Daniela. Ima predrasude prema ljudima te je puna gorčine. Mrzi Paolu kao i Paulinu kada ona zauzme njeno mjesto.

Gema (Dominika Paleta)
Gema je prelijepa mlada rivalka Paole Bracho. Zaljubljena je u Carlosa Daniela, no ipak više voli njegov novac.

Piedad (Libertad Lamarque)
Baka Carlosa Daniela koja je sklona alkoholu. Paulina će joj pomoći da izliječi svoju bolest.

Gabriela Spanic je rođena u Venezueli, a otac joj je Hrvat. Osvajala je mnogobrojne titule ljepote, a postala je i Miss Tijela Venezuele. Gabriela je studirala psihologiju, no gluma je ipak bila njezina najveća ljubav. Glumačku karijeru započela je u televizijskoj kući Venevision, a prvu naslovnu ulogu dobila je 1995. godine u telenoveli ‘Nijedna kao ti’. Glumački partner joj je bio njezin tadašnji suprug Miguel de Leon od kojeg se razvela 2003. godine. Nakon što joj je ponuđena uloga u ‘Otimačici’ Gabriela se preselila u Meksiko gdje je stekla status jedne od najpopularnijih glumica ovog žanra. Nakon ove popularne serije glumica je u seriji ‘Uljez’ kao i u ‘Otimačici’ utjelovila dvije uloge. Ostvarila je mnogobroje role koje su joj donijele svjetsku slavu poput uloga u serijama ‘Za tvoju ljubav’, ‘Gospodarica tvog srca’ , ‘Zatočenice’ i remakeu telenovele ‘Emperatriz’. Potječe iz velike obitelji, ima sestru blizanku Danielu, braću Antonija i Adiela te mlađu sestru Patriciju. S Neilom Perezom ima sina Gabriel de Jesúsa koji se rodio 2008. godine. U životu ove popularne glumice izbio je skandal kada je asistenica Marcie Celeste Fernandez, duže vrijeme trovala njezinu obitelj amonijevim sulfatom u hrani.

Fernando Colugna je rođen 1966. godine u Meksiku. Poznat je po svojim ulogama u proslavljenim naslovima ovog žanra. Fernando je glumio s najvećim ženskim glumačkim imenima poput Thalie (Maria Mercedes), Lucero (Gospodarica tvog srca, Alborada), Silvije Navarro (Odavde do vječnosti), Adele Noriega (Istinska ljubav), Leticije Calderón (Esmeralda), Susane Gonzalez (Strast). Fernando je sin jedinac Fernanda Colunge i Margarite Olivares, a diplomirao je na Sveučilištu u Meksiku te postao inženjer. Ipak gluma mu je oduvijek bila prva ljubav, a umjesto inženjera postao je jedan od najtraženijih glumaca ovog televizijskog žanra, čemu svjedoči i činjenica da je utjelovio glavne uloge u telenovelama ‘Esmeralda’, ‘Otimačica’, ‘Gospodarica tvog srca’, ‘Odavde do vječnosti’, ‘Istinska ljubav’ te ‘Strast’.

Esmeralda / link za gledanje

Jedne kišne noći rođene su dvije bebe i svaka od njih čeka zagrljaj svoje voljene obitelji. No opsesija muškim nasljednikom i igra sudbine promijenit će im živote. Dječak rođen u trošnoj kolibi otvorit će oči u raskošnoj vili, a djevojčica rođena u svilenoj kolijevci svoje prve korake napravit će među zidovima siromaštva. Cijena za šutnju o ovoj okrutnoj tajni je nekoliko vrijednih smaragda i djevojčica nazvana po njima – Esmeralda. Rođena je slijepa, ali njezina dobrota daje joj dovoljno svjetla za sretan život. Godinama kasnije Esmeralda i Jose Armando će se sresti i zaljubiti. No nakon upoznavanja, stižu i tajne prošlosti …

Naslovnu pjesmu ‘Esmeralda’ skladao je Javier Rodriguez.

Esmeralda
Prelijepa, nevina djevojka rođena je slijepa i pogrešno proglašena mrtvorođenčem. Na selu će je odgojiti babica Dominga i dopustiti joj da bude slobodna i nesputana poput bića iz prirode. Esmeralda je zapravo biološka kći imućnih Penarrealovih, a zaljubit će se u Jose Armanda kojeg su oni odgojili i kojemu će roditi dijete.

José Armando
Snažan i atraktivan mladić kojeg je rodila siromašna seljanka i umrla pri porodu. Odgojila ga je obitelj Penarreal kao svog zakonitog sina. Kada ugleda Esmeraldu potpuno će ga opčiniti njezina egzotična ljepota.

Don Rodolfo Penarreal
Bogati i ponosni zemljoposjednik. Opsjednut je muškim djetetom koje će naslijediti njegovo bogatstvo i nastaviti krvnu lozu. Prevaren je da je Jose Armando njegov sin i u laži će živjeti dok se u njegovom životu ne pojavi Esmeralda.

Blanca
Rodolfova otmjena i nesebična žena i Esmeraldina biološka majka. Jose Armanda odgojila je kao svog pravog sina.

Marisol / link za gledanje

Marisol ima težak život. Nosi se s velikim ožiljkom na licu koji je zadobila nakon pada na zrcalo. Njezina majka Sofia je na umoru i Marisol je prisiljena prodavati umjetno cvijeće kako bi zaradila nešto i uzdržavala majku i sebe. Marisolin podli dečko Mario samo čeka priliku da je iskoristi. Teško bolesna i opterećena velikom tajnom, Sofia je odlučna prije smrti priznati svojoj kćeri, koja će ostati sama bez ikoga, istinu koja bi joj mogla pomoći. Nažalost, Sofia umire i činjenica da je Marisol unuka imućnog don Alonsa Garces del Valle ostaje skrivena. Utjecajni don već ima unuka, zgodnog i priznatog slikara Josea Andresa, a situacija se dodatno zakomplicira kada se Marisol i Jose, iako zaručen s Rossanom, zaljube. Oboje žive u pogrešnom uvjerenju o svojem pravom podrijetlu. Marisol se mora boriti i s mržnjom Amparo koja jedina zna da je djevojka zakonita nasljednica obitelji Garces del Valle.

Telenovela ‘Marisol’ je remake serije ‘Marcha Nupical’, a doživljela je i svoju brazilsku verziju te najnoviji remake 2002. godine.

Pogledajte i najbolje ruske ratne serije na linku >>