Kandidati za presjedništvo iz sva tri naroda, sa najvećim izgledom za pobjedu!

2.457 views

Podsjećamo, kandidaturu za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda već je najavio predsjednik DF-a Željko Komšić. Na izborima bi se lično mogao ponovo kandidovati i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović koji insistira na izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH prije raspisivanja izbore.

– Željko Komšić je legitiman kandidat ljevice za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, i SDP neće imati kandidata za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, ali ću se zalagati da SDP ima svog kandidata iz reda bošnjačkog naroda za člana Predsjedništva – rekao je Nikšić nakon sjednice Predsjedništva SDP-a danas.

U javnosti se spekuliše da će ljevica za Bošnjačkog člana presjedništva najvjerovatnije ponuditi Denisa Bećirovića te se čeka samo njegov pristanak, piše “CIK“.

Ako se kandiduje najveće izglede za člana presjedništva iz reda srpskog naroda, po sada dostupnim anketama i reakcijama građana u javnosti, ima ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa gospodin Mirko Šarović.

Važno je napomenuti da sva tri kandidata imaju podršku od sva tri naroda, te je izvjesno da bi upravo oni mogli biti novi članovi presjedništva BiH.

Izvor “CIK“.