Vijesti

Pogledajte šta se dogodilo s automobilom beogradskih registarskih oznaka u centru Sarajeva!

Ivan lalić

Izvršni direktor Mixer Festivala, odnosno Mixer Housea, popularnog beogradskog okupljališta Ivan Lalić objavio je na svom Facebook profilu fotografiju sa sarajevskog Marijin Dvora prenoseći svoje iskustvo s automobilom beogradskih registarskih oznaka u glavnom gradu BiH, a kako bi, ujedno, “upozorio“ i druge. Prije svega svoje sugrađane i zemljake i druge koji posjećuju Sarajevo.

– U Sarajevu sam, prilazim svom autu, parkiranom na Marin Dvoru. Vidim srce na zadnjem staklu. Srce Sarajeva. Moje hoće da iskoči. Toliko o problemima sa beogradskim tablicama. Ovo srce mi znači toliko da vam ne mogu opisati… – napisao je Lalić u svom emotivnom postu, naravno odbacujući da je imamo bilo kakve probleme u BiH.

Ivan Lalić široj bh. javnosti je poznat po priči o Mufidu (Ismeta) Ramiću, vojniku Armije RBiH, koji mu je 18. maja 1992. godine na sarajevskom Vratniku spasio život, nakon što je kao prevodilac međunarodnog Crvenog križa ranjen u agresorskom granatiranju. (Sledeći post)

Ivanovo sjećanje na Sarajliju, “sarajevskog brata“, za kojim je tragao duže od dvije decenije, a u međuvremenu mu je posvetio i roman “Gde si, Mufide?“, dirnulo je mnoge u regiji.

Mufid, sin jedinac u porodici Ismeta Ramića, poginuo je je braneći Sarajevo u 27. godini, šest mjeseci poslije humane misije i spašavanja Lalića, tačno 7. decembra 1992., i ukopan je na sarajevskom Mahmutovcu.

Ivan Lalić čest je posjetitelj Sarajeva gdje dolazi i sa svojom porodicom.

To Top
--