Vijesti

Pogledajte šta se dogodilo s automobilom beogradskih registarskih oznaka u centru Sarajeva!

Ivan lalić

Izvršni direktor Mixer Festivala, odnosno Mixer Housea, popularnog beogradskog okupljališta Ivan Lalić objavio je na svom Facebook profilu fotografiju sa sarajevskog Marijin Dvora prenoseći svoje iskustvo s automobilom beogradskih registarskih oznaka u glavnom gradu BiH, a kako bi, ujedno, “upozorio“ i druge. Prije svega svoje sugrađane i zemljake i druge koji posjećuju Sarajevo.

– U Sarajevu sam, prilazim svom autu, parkiranom na Marin Dvoru. Vidim srce na zadnjem staklu. Srce Sarajeva. Moje hoće da iskoči. Toliko o problemima sa beogradskim tablicama. Ovo srce mi znači toliko da vam ne mogu opisati… – napisao je Lalić u svom emotivnom postu, naravno odbacujući da je imamo bilo kakve probleme u BiH.

Ivan Lalić široj bh. javnosti je poznat po priči o Mufidu (Ismeta) Ramiću, vojniku Armije RBiH, koji mu je 18. maja 1992. godine na sarajevskom Vratniku spasio život, nakon što je kao prevodilac međunarodnog Crvenog križa ranjen u agresorskom granatiranju. (Sledeći post)

Ivanovo sjećanje na Sarajliju, “sarajevskog brata“, za kojim je tragao duže od dvije decenije, a u međuvremenu mu je posvetio i roman “Gde si, Mufide?“, dirnulo je mnoge u regiji.

Mufid, sin jedinac u porodici Ismeta Ramića, poginuo je je braneći Sarajevo u 27. godini, šest mjeseci poslije humane misije i spašavanja Lalića, tačno 7. decembra 1992., i ukopan je na sarajevskom Mahmutovcu.

Ivan Lalić čest je posjetitelj Sarajeva gdje dolazi i sa svojom porodicom.

Kontakt

Molimo da saopćenja za javnost, vijesti i dojave šaljete na redakcijsku email adresu.

redakcija@cik.ba.

+387 60 328 7664 viber broj

Marketing

Na vaš zahtjev, bilo telefonski ili emailom, u najkraćem mogućem roku dostavljamo vam odgovarajuće ponude za željenu poziciju bannera.

Saopćenje za javnost

Sadržaji objavljeni na internet portalu CIK.ba mogu se prenositi samo uz obavezu navođenja izvora. Iza zadnje rečenice prenesenog ili citiranog teksta postaviti "hyperlink" vezu na članak u obliku (CIK.ba).
To Top

Pogledajte šta se dogodilo s automobilom beogradskih registarskih oznaka u centru Sarajeva!

--