Vijesti

Scene iz Bihaća zgrozile BiH: Otac i sin medvjeda tjeraju šerpama i petardama…

Husnija Nuhanović

Na imanju Stipe Jurića, u bihaćkom naselju Žegar, medvjed je u noći između četvrtka i petka uništio nekoliko košnica s pčelama i ovo je već treći put u posljednjih desetak dana da se ova životinja spušta s obronaka planine Plješevice u blizinu gradskih naselja. Ovoga puta medvjed je prišao na svega nekoliko stotina metara od gradskog područja, budući da je Žegar prigradska mjesna zajednica, što je zabrinulo mještane koji se pitaju treba li da se dogode tragične posljedice da bi nadležne institucije intervenisale.

Pčelar Husnija Nuhanović, kojem je medvjed prije nekoliko dana pričinio štetu uništivši nekoliko pčelinjih društava, kaže kako su u strahu te da svake noći on i sin dežuraju u blizini pčelinjaka kako bi otjerali medvjeda ako se pojavi. “Naoružali smo se loncima, šerpama, poklopcima i petardama i čekamo medvjeda da se pojavi. O svemu smo upoznali lovce i institucije vlasti i svi kažu kako su nemoćni i da se sami snađemo”, kažu Nuhanovići.

Kontakt

Molimo da saopćenja za javnost, vijesti i dojave šaljete na redakcijsku email adresu.

redakcija@cik.ba.

+387 60 328 7664 viber broj

Marketing

Na vaš zahtjev, bilo telefonski ili emailom, u najkraćem mogućem roku dostavljamo vam odgovarajuće ponude za željenu poziciju bannera.

Saopćenje za javnost

Sadržaji objavljeni na internet portalu CIK.ba mogu se prenositi samo uz obavezu navođenja izvora. Iza zadnje rečenice prenesenog ili citiranog teksta postaviti "hyperlink" vezu na članak u obliku (CIK.ba).
To Top

Scene iz Bihaća zgrozile BiH: Otac i sin medvjeda tjeraju šerpama i petardama...

--