Sport

Ko će naslijediti Baždarevića? To smo pitanje postavili Dušku Bajeviću, a on je dao veoma zanimljiv odgovor

Duško Bajević

Nakon objave u medijima kako će selektor nogometne reprezentacije Mehmed Baždarević poslije utakmice sa Estonijom napustiti klupu našeg nacionalnog tima, među navijačima se počelo špekulisati o njegovim nasljednicima. Jedan od tih jeste i Duško Bajević, legendarni “Princ s Neretve”. Nekadašnji fudbaler Veleža je za Avaz kazao kako ne bi komentirao medijske natpise o mogućem nasljedniku, ali da je svakako potrebna detaljna analiza svega što je urađeno u ovim kvalifikacijama. – Nisam u toku, vjerujte, ali sve u svoje vrijeme.

Kada se završi večerašnja utakmica, odnosno kvalifikacije, treba da se napravi detaljna analiza i da se onda vidi šta i kako. Ili trener ostaje i da se nađe novi selektor – kazao je na početku razgovora Bajević. Istakao je kako je posebno ljut zbog načina na koji smo izgubili utakmicu protiv Belgije. – Došli smo u priliku da pokušamo pobijediti veliku Belgiju. Bilo je momenata u utakmici kada smo zaista dobro igrali, ali, nažalost, Belgija je svoje prilike iskoristila.

Mi to nismo uradili i poraženi smo. Ipak, bude ti žao i krivo kada kod rezultata 2:1, primiš naivne golove. Jeftine golove smo primili. To je što me nervira, izjednačimo i odmah primamo gol – kazao je Bajević. Naredne kvalifikacije igrat ćemo sasvim sigurno u promijenjenom igračkom kadru. Neki od reprezentativaca koji su godinama bili glavni pogon našeg tima, vjerovatno neće biti u najdražem dresu. Naš sagovornik smatra da nam je potrebno da se dobro spremimo i uigramo. – Moramo dobro trenirati i uigrati se. Današnja utakmica protiv Estonije nam treba poslužiti da se vidi šta imamo i šta možemo od igrača koji dolaze – istakao je Bajević..

Kontakt

Molimo da saopćenja za javnost, vijesti i dojave šaljete na redakcijsku email adresu.

redakcija@cik.ba.

+387 60 328 7664 viber broj

Marketing

Na vaš zahtjev, bilo telefonski ili emailom, u najkraćem mogućem roku dostavljamo vam odgovarajuće ponude za željenu poziciju bannera.

Saopćenje za javnost

Sadržaji objavljeni na internet portalu CIK.ba mogu se prenositi samo uz obavezu navođenja izvora. Iza zadnje rečenice prenesenog ili citiranog teksta postaviti "hyperlink" vezu na članak u obliku (CIK.ba).
To Top

Ko će naslijediti Baždarevića? To smo pitanje postavili Dušku Bajeviću, a on je dao veoma zanimljiv odgovor

--