Ko će naslijediti Baždarevića? To smo pitanje postavili Dušku Bajeviću, a on je dao veoma zanimljiv odgovor

355 views
Duško Bajević
Duško Bajević

Nakon objave u medijima kako će selektor nogometne reprezentacije Mehmed Baždarević poslije utakmice sa Estonijom napustiti klupu našeg nacionalnog tima, među navijačima se počelo špekulisati o njegovim nasljednicima. Jedan od tih jeste i Duško Bajević, legendarni “Princ s Neretve”. Nekadašnji fudbaler Veleža je za Avaz kazao kako ne bi komentirao medijske natpise o mogućem nasljedniku, ali da je svakako potrebna detaljna analiza svega što je urađeno u ovim kvalifikacijama. – Nisam u toku, vjerujte, ali sve u svoje vrijeme.

Kada se završi večerašnja utakmica, odnosno kvalifikacije, treba da se napravi detaljna analiza i da se onda vidi šta i kako. Ili trener ostaje i da se nađe novi selektor – kazao je na početku razgovora Bajević. Istakao je kako je posebno ljut zbog načina na koji smo izgubili utakmicu protiv Belgije. – Došli smo u priliku da pokušamo pobijediti veliku Belgiju. Bilo je momenata u utakmici kada smo zaista dobro igrali, ali, nažalost, Belgija je svoje prilike iskoristila.

Mi to nismo uradili i poraženi smo. Ipak, bude ti žao i krivo kada kod rezultata 2:1, primiš naivne golove. Jeftine golove smo primili. To je što me nervira, izjednačimo i odmah primamo gol – kazao je Bajević. Naredne kvalifikacije igrat ćemo sasvim sigurno u promijenjenom igračkom kadru. Neki od reprezentativaca koji su godinama bili glavni pogon našeg tima, vjerovatno neće biti u najdražem dresu. Naš sagovornik smatra da nam je potrebno da se dobro spremimo i uigramo. – Moramo dobro trenirati i uigrati se. Današnja utakmica protiv Estonije nam treba poslužiti da se vidi šta imamo i šta možemo od igrača koji dolaze – istakao je Bajević..