Darko Lazić uspio da istrpi najgore, sada slijedi još jedna operacija: Oporavak će biti težak i dug!

0
15
Darko Lazić
Darko Lazić

Darko Lazić je nakon stravične saobraćajne nesreće u blizini rodnog mjesta po prijemu u KBC Zemun bio u vještačkoj komi, iz koje su ga ljekari izveli poslije šest dana agonije i lavovske borbe za život.

Pjevaču je ovo deveti dan u bolnici i, iako je stanje stabilno, liječenje će, kako se navodi, još dugo trajati. Trenutno je budan i svjestan, a jedan je susret za njega bio posebno emotivan. Naime, prva osoba koju je vidio pošto se probudio bila je Ana Sević, njegova bivša supruga. Inače, ljekari su uvjereni da će uspjeti da saniraju sve povrede, te su odlučili i da mu ne daju nikakve lijekove za umirenje i uspavljivanje.

Prema najnovijim informacijama, kako se navodi, pred Darkom je sada još jedna operacija, nakon vađenja slezine, kako je ljekarski tim zaustavio unutrašnje krvarenje. Ta operacija trajala je skoro dva sata.

“Pazite, pomaka evidentno ima i nadamo se da će ih biti još, ali svima treba da bude jasno da će njegovo liječenje dugo trajati, neće on skoro iz bolnice. Sada nije u vještačkoj komi, svjestan je, pomalo komunicira sa medicinskim osobljem, ali mu se savjetuje da se ne napreže, da se ne bi umarao. Njemu treba još dosta snage i, na svu sreću, riječ je o mladom čovjeku, pa je njegovo tijelo i organizam uspjelo da istrpi ono najgore”, rekao je dobro obaviješteni izvor za Pink, pa dodao da je za sljedeći korak neophodno da se ispune svi uslovi, odnosno da pjevač bude dovoljno jak da sve podnese kako treba: “Što se toga tiče, ja tu ne bih spekulisao. Izvijesno je da će oporavak biti težak i dug, da bi u neko dogledno vrijeme trebalo da operiše butnu kost, ali čeka se odgovarajući trenutak. Čim se steknu svi neophodni uslovi, i to će biti urađeno”.

Pjevač je prošlog utorka u ranim jutarnjim satima doživio saobraćajnu nezgodu kod Pećinaca, kada je usljed neprilagođene brzine, te nemogućnosti da zakoči, sletio BMW sa puta.

Tom prilikom zadobio je teške tjelesne povrede, hematom na glavi, pukla mu je butna kost, kao i karlica, polomljeno mu je devet rebara, kao i jagodična kost. Ljekari su sumnjali da je rebro probušilo i plućno krilo zbog čega je nekoliko puta išao na rendgen. Konstatovana mu je politrauma sa multiroganskim povredama, što je najteže moguće stanje organizma. Izazvana mu je vještačka koma.