Interviju

BOŠNJAKU SU U RATU POGINULI OTAC I BRAT, A PIJE SA SRBINOM!

Bošnjak pije sa srbinom

Sead j e Bošnjak, muslimanske veroispovesti.
Braća Šefik i Seid su Albanci.
Enver je Bosanac, koji je dugo živeo u Srbiji.

Ahmed je musliman iz Prijepolja koji živi u Srebrenici.
Ivica je Srbin.

I niko, dok ova družina neobavezno ćaska i pije pivo ispred prodavnice, ne bi rekao kako tužnu priču kriju neki od njih.

– Oca i brata sam izgubio u tom prokletom ratu. Brat, koji je bio student i kome je ostao samo diplomski na Hemijsko tehnološkom fakultetu jednog dana je samo nestao bez traga. Poslednji put je viđen te 1992. godine u nekom motelu, gde su ga odveli, i od tada ga nema. Verovatno su ga ubili, a mi evo ni 25 godina kasnije ne znamo gde je, ni grob da mu obiđemo, ako ga uopšte ima.
– Ako je Vučić nacionalista, i Dodik je nacionalista, i Izetbegović to znači da smo mi krivi što ih biramo, zar ne? Sami ovo dozvoljavamo…

Sead je, jedan od članova ove družine, rekao je da kaže ne svim bljuvotinama, zavadama, i tim rekama zle krvi koje teku među susjedima.

Vaše misljenje ? piše “CIK“.

Kontakt

Molimo da saopćenja za javnost, vijesti i dojave šaljete na redakcijsku email adresu.

redakcija@cik.ba.

+387 60 328 7664 viber broj

Marketing

Na vaš zahtjev, bilo telefonski ili emailom, u najkraćem mogućem roku dostavljamo vam odgovarajuće ponude za željenu poziciju bannera.

Saopćenje za javnost

Sadržaji objavljeni na internet portalu CIK.ba mogu se prenositi samo uz obavezu navođenja izvora. Iza zadnje rečenice prenesenog ili citiranog teksta postaviti "hyperlink" vezu na članak u obliku (CIK.ba).
To Top

BOŠNJAKU SU U RATU POGINULI OTAC I BRAT, A PIJE SA SRBINOM!

--