Americke serije sa prevodom online, lista TOP 5 najboljih

0
16
Američke serije
Američke serije

Ovo su najbolje američke serije sa prevodom, lista top 5

Prison Break – Bekstvo iz zatvora (2017-)

Većina ljudi bi učinila sve u svojoj moći da izađu iz zatvora Fox River, no Michael Scofield (Wentworth Miller) učinit će sve kako bi se našao unutra. Njegov brat Lincoln Burrows (Dominic Purcell) osuđen je na smrt zbog zločina koji nije počinio i jedini način na koji ga Michael može spasiti je da i sam završi u zatvoru. Naoružan tlocrtima zatvora i nemoguće zamršenim planom bijega, Michael stiže u Fox River i počinje utrku sa vremenom. Sada, trebat će mu svaka trunka lukavstva, odvažnosti i sreće koju posjeduje… te pomoću nekolicine najpokvarenijih i najopasnijih osuđenika u zatvoru.

Game of Thrones (2011-)

Game of Thrones (Igra Prestola) je srednjovekovna fantazija bazirana na seriji romana Georgea R. R. Martina, smeštena u izmišljenom svetu Sedam kraljevina i prati dinastička previranja i borbu nekoliko Kuća za kontrolu nad Železnim prestoljem. Osim međusobnih borbi plemićkih porodica, stanovništvu preti natprirodna invazija s ledenog severa, prognana zmajeva princeza koja želi povratiti porodično nasleđe i zima koja će trajati godinama. Nakon sumnjive smrti desnice kralja Roberta Baratheona, on sa svojom kraljicom Cersei iz bogate i iskvarene porodice Lannister, kreće na putovanje na sever svome prijatelju knezu Eddardu Starku od Zimovrela, od kojega zatraži za postane nova Kraljeva desnica. Eddard nevoljno pristaje i tu započinje epska priča o časti i izdaji, ljubavi i mržnji, tajnama i osveti… Fantazijska drama, po knjigama Džordža R. R. Martina, stavlja nas na kontinent Vesteros gde se velike kuće neprestano sukobljavaju oko moći. Intrige, spletke, bitke i romanse, sve je dozvoljeno u bici za Gvozdeni presto. Međutim, na krajnjem severu iza Zida nalazi se pretnja koja baca u senku igru prestola i koja preti čitavom kraljevstvu. I dok se Sedam kraljevstava bori za prevlast, mnogo opasniji neprijatelj skuplja snagu. Priča počinje kada kralj Robert Barateon sa svojom pratnjom dolazi u Zimovrel, zamak porodice Stark, gde će zaštitniku Severa, Eddardu Starku, dati ponudu na koju on nevoljno pristaje i time će igra prestola započeti.

S.W.A.T. (2017-)

Daniel Hondo Harrelson iz Los Angelesa je marinac koji postaje vođa specijalaca u pokušaju da se smanji napetost između lokalne zajednice i policije. Hondo poznaje sve u zajednici i često od njih dobiva informacije ključne za tekuće slučajeve. No, njegova će se odanost zajednici naći na iskušenju. Zasnovano na istoimenom filmu.

Arrow

Arrow je nova, moderna ekranizacija čuvenog DC stripa Green Arrow i emitovaće se na kalalu CW. Stephen Ammel će glumiti glavnu ulogu, a naravno kada je reč o superherojima to su obično dve uloge, po danu Oliver Kvin – multimilioner i noću Zelena Strela – junak koji se po uzoru na Robin Huda bori protiv nepravde.

Glavne uloge: Stephen Amell, Katie Cassidy, David Ramsey

The Flash

The Flash je Američka televizijska serija spin-off od serije Arrow razvijena od strane Greg BerlantiMarc Guggenheim i Andrew Kreisberg. Zasnovana je na DC Comics liku Flash, superheroju DC Comics stripa, vrijeme radnje je isto i kod Arrow serije. Službeno najavljena 8. svibnja 2014., počinje sa emitiranjem 7. listopada 2014. na kanadskom kanalu The CW.

Serija se vrti oko naučnika Berija Alena, koji je doživeo čudnu nesreću koja ga je pretvorila u superheroja sa moćima neverovatne brzine. Nakon što akcelerator čestica prouzrokuje oluju, CSI istražitelja, Berija Alena udara grom i on pada u komu. Mesecima kasnije budi se sa moćima super brzine, što mu daje sposobnost da se kreće kroz Central City kao nevidljivi anđeo čuvar. Iako je u počeku uzbuđen svojim novostečenim moćima, Beri biva šokiran kada sazna da nije jedini sa moćima, ali i da ne koriste svi svoje moći u dobre svrhe. Beri i njegovi partneri iz S.T.A.R. laboratorije posvećuju svoj život da zaštite nevine. Za sada, samo nekoliko bliskih prijatelja i saradnika znaju da je Beri bukvalno najbrži čovek na svetu, ali neće još dugo proći dok svet ne sazna da je Beri Alen postao – Munja.